Με ντόπιο κρασί, γευσιγνωσία και χορούς η Γιορτή Σταφυλιού στο Κάτω Σχολάρι
Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 19 και 20 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης ,η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ,η Τοπική Κοινότητα ,ο Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου και ο Α.Μ.Ο Κ. Σχολαρίου.
Η φετινή γιορτή συμπληρώνει 39 χρόνια , καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών.
Και φέτος οι καλλιεργητές της περιοχής θα πάρουν μέρος στην έκθεση της ποιότητας, που θα διεξαχθεί στο χώρο της εκδήλωσης, όπου, όπως είναι γνωστό, εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.
Παράλληλα και φέτος οι εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή για το εορταστικό διήμερο, θα πάρουν δωρεάν σταφύλια και κρασί, προκειμένου να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες του Κάτω Σχολαρίου.
Τη γιορτή του σταφυλιού και φέτος θα πλαισιώσουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία πολλαπλών χορευτικών σχημάτων.