10 χρόνια
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015
Makedonia Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Οι οινοποιοί της Πελοποννήσου μας προσκαλούν, για 10η χρονιά, στην εκδήλωση γευστικής
δοκιμής των κρασιών τους στη Θεσσαλονίκη.
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace επαγγελματίες και
οινόφιλοι καταναλωτές της Βόρειας Ελλάδας θα περιπλανηθούμε και πάλι στους Δρόμους
του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους.
Ως γνωστόν, η Πελοπόννησος, η νήσος του μυθικού Πέλοπα, είναι η μεγαλύτερη
οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά βουνά της την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με
διαφορετικό οικοσύστημα. Αποτέλεσμα; Μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα
πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Και οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου
αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στους τόπους ζωής, εργασίας και δημιουργίας τους,
προτείνοντας τους Δρόμους του Κρασιού: Δρόμος του Κρασιού της Νεμέας, της Αργολίδας,
της Αρκαδίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Λακωνίας, της Κεφαλονιάς… Σε κάθε διαδρομή
συναντούμε ονομαστούς αμπελώνες που παράγουν μεγάλη ποικιλία ποιοτικών κρασιών.
Λευκά, ροζέ και ερυθρά, αφρώδη, ξηρά και γλυκά… Κλασικές ετικέτες, καινούργιες
προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο
Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας.
Επιπλέον, στις 19.00 – 20.00, στο σεμινάριο/συζήτηση «Τα κρασιά της Πελοποννήσου.
Παρόν και μέλλον» θα γνωρίσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις και τις προοπτικές του
αμπελώνα της χερσονήσου δοκιμάζοντας κρασιά αντιπροσωπευτικά των «νέων οινικών»
τάσεων π.χ. αφρώδη, ροζέ, φρέσκα ερυθρά, σπάνιες ποικιλίες που αναβιώνουν, σπάνια
χαρμάνια, γλυκά κρασιά, χρήση νέων τεχνικών οινοποίησης, παλαίωσης, πωματισμού
(stelvin) κλπ. (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr)
Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση
φιαλών magnum.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, στο ξενοδοχείο
Makedonia Palace, από τις 16.00 έως τις 18.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με
πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 22.00, για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο
3€). Οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του
Αμπελώνα της Πελοποννήσου.